Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، عمران‌خان نخست وزیر پاکستان در شرایطی به آمریکا سفر کرده که این کشور با بحران‌های داخلی و خارجی مواجه است.

خان نتوانسته با دریافت کمک از کشورهای عربی بحران اقتصادی پاکستان را حل کند و از طرفی اجرای پروژ‌های مشترک خارجی نیازمند بودجه کافی است که این موضوع بر مشکلات دولت پاکستان برای نهایی شدن کریدور اقتصادی چین افزوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



درباره ایفای نقش برای به نتیجه رسیدن مذاکرات صلح افغانستان نیز پاکستان به شدت تحت فشار است. در چنین شرایطی عمران‌خان باید با دست خالی به دنبال چانه‌زنی برای حفظ جایگاه منطقه‌ای و در مرحله بعد امتیازگیری از آمریکا باشد که بسیار دشوار خواهد بود.

اولویت‌های پاکستان برای توافق با آمریکا
پاکستان با بحران اقتصادی مواجه است بنابراین عمران‌خان سعی می‌کند برای ادامه کمک مالی و نظامی آمریکا با ترامپ وارد مذاکره شود بنابراین به احتمال زیاد دریافت کمک مالی واشنگتن از اولویت‌های پاکستان در شرایط فعلی خواهد بود.

پاکستان حتی برای دریافت وام از نهادهای بین المللی به ویژه صندوق بین المللی پول نیاز به کمک آمریکا دارد. در مراحل بعد پاکستان تلاش می‌کند نام این کشور در لیست کشورهای حامی مالی تروریست ثبت نشود تا از تحریم‌های بین المللی علیه اسلام‌آباد جلوگیری شود.

برای پاکستان بسیار مهم است که به نقش آفرینی خود در اوضاع افغانستان ادامه دهد بنابراین ادامه همکاری آمریکا در این زمینه برای اسلام‌آباد اولویت دارد.

با توجه به بحران اقتصادی و سیاسی در پاکستان عمران‌خان اهرم‌های فشار زیادی برای پذیرفته شدن مطالبات خود در برابر ترامپ ندارد. اپوزیسیون پاکستان در صدد برکناری رئیس مجلس سنا است تا از این طریق دولت را به چالش بکشد از سوی دیگر بازرگانان و بازاریان پاکستان در اعتراض به افزایش مالیات در تصویب بودجه جدید کشور با تعطیل کردن کسب و کار خود کشور را به لحاظ اقتصادی فلج کرده‌اند.

بلاول بوتو رئیس حزب مردم قبل از عمران‌خان به آمریکا سفر کرد تا شاید بتواند سفر عمران‌خان را به چالش بکشد. مهار کردن هند یکی دیگر از درخواست‌های پاکستان از آمریکا است. به نظر می‌رسد مذاکره هند و پاکستان بر سر پروژه اقتصادی و گذرگاه مرزی کرتارپور نیز به پشتوانه واشنگتن انجام می‌شود.

از سوی دیگر آمریکا نقش مهمی در برقراری امنیت مرز مشترک پاکستان و افغانستان دارد. آمریکا می‌تواند شبه‌‌نظامیانی را که از خاک افغانستان، پست‌های ارتش پاکستان در وزیرستان جنوبی را هدف قرار می‌دهد مهار کند.

پاکستان انتظار دارد که آمریکا با اجرای کریدور مشترک اقتصادی این کشور با چین مخالفت نکند این موضوع نیز از اهمیت زیادی برای اسلام‌آباد برخودار است.

عمران‌خان برای مذاکره با آمریکا از پشتوانه ارتش برخوردار است اما با توجه به مشکلات فعلی نیازمندی اسلام‌آباد به واشنگتن بیشتر از آن است که بتواند درخواست‌های خود را مطرح کند.

پاکستان در مرحله نخست با دستگیر کردن حافظ سعید رهبر گروه لشکر طیبه به آمریکا نشان داد حاضر است در برخی موارد با این کشور کنار بیاید. البته قبل از آن آمریکا برای پرداخت یک میلیارد وام صندوق بین المللی پول به پاکستان با این کشور همکاری کرد.

درخواست‌های آمریکا از پاکستان
در حال حاضر به نتیجه رسیدن مذاکرات صلح افغانستان و برقراری آتش‌بس با  طالبان برای آمریکا از همه چیز مهم‌تر است که پاکستان می‌تواند نقش کلیدی در این زمینه ایفا کند اما با توجه به روابط پیچیده دو کشور واشنگتن نمی‌تواند به اسلام‌آباد اعتماد کند بنابراین سعی دارد با سیاست چماق و هویج مقداری به پاکستان امتیاز دهد که این کشور مجبور باشد به طور کامل خواسته واشنگتن را برآورده کند.

آمریکا انتظار دارد پاکستان در تشکیل دولت ائتلافی در افغانستان واشنگتن را همراهی کند تا مبادا دولتی در این کشور روی کار آید که به منافع کاخ سفید آسیب برساند. «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان نیز در برابر طالبان تسلیم شده است.

چنین اوضاعی برای آمریکا قابل قبول نیست بنابراین سعی دارد با کمک نقش آفرینی پاکستان در مذاکرات صلح افغانستان اوضاع را تغییر دهد.  

آمریکا از پاکستان می‌خواهد روابط خود با روسیه، چین و ایران را متعادل کند و هرگز این روابط را به اندازه‌ای گسترش ندهد که منافع واشنگتن به خطر بیفتد. آمریکا انتظار دارد این کشور و عربستان بیشتر از سایر کشورها در کریدور اقتصادی چین سهیم باشند تا منافع واشنگتن در منطقه به خطر نیفتد.

پاکستان با توجه به نیروی نظامی که در کشورهای عربی دارد نفوذ زیادی در این کشورها دارد و آمریکا انتظار دارد اسلام‌آباد برای مدیریت کشورهای عربی واشنگتن را همراهی کند.

ممکن است آزادی دکتر «شکیل آفریدی» جاسوس سیا که در زندان پاکستان یکی از درخواست‌های آمریکا از پاکستان باشد. ترامپ در سخنرانی انتخاباتی خود اعلام کرده بود که اگر رئیس جمهور آمریکا شود در یک چشم به هم زدن شکیل آفریدی را آزاد خواهد کرد.

معامله‌ای محتاطانه برای جلوگیری از ضرر و زیان

با توجه به اینکه پاکستان با بحران اقتصادی و سیاسی مواجه است به دنبال دریافت کمک مالی از آمریکا می‌باشد بنابراین مجبور است شرایط این کشور برای دریافت وام از صندوق بین المللی پول همچنین سایر نهادهای بین‌المللی را بپذیرد.

از طرفی آمریکا برای به نتیجه رسیدن مذاکرات صلح افغانستان،مقابله با نفوذ کشورهای بلوک شرق و مدیریت کشورهای عربی به پاکستان نیاز دارد و در چنین شرایطی مذاکره پاکستان با آمریکا یا چانه‌زنی عمران‌خان و ترامپ بسیار پیچیده خواهد بود.

طرفین بسیارمحتاط عمل می‌کنند تا مبادا در این معامله ضرر کنند.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۹۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوکراین و غرب آمادگی گفت‌وگوی جدی با روسیه را ندارند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت نه سیاستمداران اوکراینی و نه سیاستمداران غربی حاضر به مذاکره جدی با مسکو نیستند و نشست آینده به میزبانی سوئیس درباره اوکراین را «مذاکرات غیرجدی» توصیف کرد.

وی که با شبکه «ای‌تی‌وی» بوستی گفت‌وگو می‌کرد، دراین‌باره گفت: ما کسی را نمی‌بینیم که با او گفت‌وگو کنیم. من به اظهارات رهبران اوکراین، ایالات متحده و اروپا، و طبقه سیاسی آنها توجه کنید. هیچ یک از آنها برای یک گفتگوی جدی آماده نیستند. آنها با برگزاری یک نشست در سوئیس، یک نمایش مذاکرات را بازی می کنند. چارچوب کپنهاگ به بن‌بست رسیده است.

لاوروف تأکید کرد که غرب تلاش می‌کند که غرب تلاش می کند «با تطمیع یا کلاهبردار، باج خواهی و دروغ» حداکثر تعداد کشورهای در حال توسعه و کشورهای جنوب جهانی را به «گردهمایی» در سوئیس بکشاند.

کشور سوئیس نشستی درباره اوکراین را در ۱۵ تا ۱۶ ژوئن در نزدیکی شهر لوسرن برگزار خواهد کرد. حدود ۱۶۰ کشور به این نشست دعوت شده اند، اما روسیه در آن شرکت نخواهد کرد. سرگئی گارمونین، سفیر روسیه در برن پیش از این به اسپوتنیک گفته بود که روسیه در این نشست که هدف از آن ارائه ضرب‌الاجل به مسکو است، در هیچ قالبی شرکت نخواهد کرد.

به گفته گارمونین «این نشست به یک کارزار روابط عمومی پر سر و صدا اما خالی تبدیل خواهد شد.» دیمیتری پسکوف، سخنگوی رئیس جمهور روسیه نیز پیشتر گفته بود که روند مذاکره درباره اوکراین بدون مشارکت روسیه معنی ندارد.

مسکو بارها اعلام کرده است که برای مذاکره آماده است، اما کی یف ممنوعیتی را برای آنها در سطح قانون گذاری معرفی کرده است.

کد خبر 6097760

دیگر خبرها

  • تهاجم زمینی به رفح یا توافق/ در میز آتش‌بس چه می‌گذرد؟
  • تمدید اقامت دوماهه پناهجویان افغانستانی در پاکستان
  • رویدادهای شدید آب و هوایی در ایران و جهان تکرار می‌شود
  • فیلم/ آخرین تغییرات آب و هوایی در کشور
  • اوکراین و غرب آمادگی گفت‌وگوی جدی با روسیه را ندارند
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • سرکوب در دانشگاه، مذاکره در قاهره
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • خط ریلی زاهدان-کویته نیازمند تبدیل تفاهم‌نامه به قرارداد عملیاتی
  • نمایش نیروی هوایی آمریکا برای ساخت ۲۴ ساعته پهپاد